Як грамотно вибрати бітумну черепицю?

24 октября 2019, 09:05

У даній статті наша команда фахівців, використовуючи матеріали з цього сайту, підготувала інформацію про тонкощі вибору бітумної черепиці. Адже насправді її виготовляє безліч гідних виробників.

ОСОБЛИВОСТІ Бітумна черепиця

Гнучка черепиця має багато назв: м'яка покрівля, бітумна черепиця, покрівельна плитка, шинглас, гонт. Все це плоскі листи-модулі невеликого розміру з фігурним вирізом по одному краю, які укладають внахлест. Їх випускають у всьому різноманітті форм і колірних рішень.

Гнучку покрівлю застосовують на дахах з ухилом від 12 ° - як при укладанні нової покрівлі, так і при реконструкції застарілих покрівельних покриттів. М'яка черепиця підходить для приватних котеджів, будівель громадського користування, комерційних будівель, промислових споруд, особливо в тих випадках, коли дах має складну форму.

Високі естетичні показники є тільки однією з причин популярності матеріалу. Гнучка крівля прекрасно витримує перепади температур, вогнестійка, відмінно поглинає зовнішні шуми.


ЯК ВИБИРАТИ гнучкої черепиці?

М'яка черепиця - матеріал новий і досить специфічний, тому вибір її грунтується на двох характеристиках: вартість і виробник. Даний вид покрівельного матеріалу не так давно став активно експлуатуватися нашими майстрами, але, тим не менше, кожен з виробників м'якої покрівлі, що поставляє її на вітчизняний ринок, вже має свою оцінку фахівців з монтажу дахів.

Виробник бітумної черепиці

Швидше за все, вам доводилося чути про якомусь виробнику, який зарекомендував себе тільки з хорошого боку. Найчастіше, саме цей критерій оцінки стає основним для покупців. Адже інформація про покупках серед друзів, родичів, знайомих і сусідів поширюється швидко і не міг хто-то придбати матеріал недостатньо хорошої якості, як про це знатиме вже велика кількість людей.

Саме тому, серйозні компанії дорожать своєю репутацією і намагаються ніколи не допускати навіть невеликих помилок у виробництві. Серед виробників, якість товару яких не викликає нарікань, можна назвати, Ruflex, Tilercat, Tegola і Shinglas. До речі, марки Tilercat і Shinglas виробляють м'яку покрівлю з урахуванням різної купівельної спроможності.

Цікаво і приємно те, що продукція цих марок низького цінового порога практично не поступається за якістю дорогому матеріалу. Хоча різниця все ж є і полягає вона в зовнішньому вигляді і в злегка занижених технічних характеристиках, що, власне кажучи, і робиться, для можливості знизити ціну. Недорога м'яка черепиця має меншу пластичність, що позначається на її терміні служби.

Що ж стосується марок Tegola і Ruflex, то їх висококласний товар та коштує досить дорого. Завод Tegola знаходиться і в Росії, в місті Довидов, все виробництво здійснюється за італійською технологією. Ruflex - розробка, яка належить світовому лідеру серед виробників гнучкої черепиці, компанії Kotepal.
Вернуться назад
На печать
Источник: //stroy-kz.com/news/Stroitelnie_stati/16504-YAk-gramotno-vibrati-bіtumnu-cherepitsyu.html